U bent hier: Home › Vereniging › Lidmaatschap › Schaatstrainingsgroep

Schaatsen in Clubverband

De Lochemse IJsclub kent een z.g. "Schaatstrainingsgroep".

Waarom een schaatstrainingsgroep? Bij veel mensen in Nederland begint het te 'kriebelen'als het 's-winters begint te vriezen. De 'schaatskoorts' steekt de kop op. En als er ijs komt van voldoende dikte, trekken we massaal de schaatsen aan om van deze oer Nederlandse sport te genieten. We willen allemaal wel goed uit de voeten kunnen op het ijs. Dan valt het vaak een beetje tegen. Oei wat kan het ijs hard zijn als je valt en wat doen die spieren de andere dag toch pijn!

De schaatstrainingsgroep van onze vereniging beoogt d.m.v. training de vaardigheden op de schaats te verbeteren, zodat het beoefenen van het schaatsen met meer plezier en/of betere prestaties plaats vindt.

In de trainingsopbouw maken we onderscheid in een zomer- en wintertraining.            De zomertraining, van mei tot oktober, is gericht op het verhogen van de conditie via looptraining en het doen van specifieke schaatsoefeningen. Een uitstekende en onmisbare voorbereiding op het echte schaatsen. Voor gevorderden staan ook skeeleren en fietsen op het programma.

Begin oktober begint de wintertraining. Deze wordt gehouden op de kunstijsbaan de Scheg te Deventer, of als er natuurijs is, op de ijsbaan te Lochem. Bij deze training ligt, vooral bij nieuwe leden, het accent op de techniek. Daarbij wordt er getraind om de in de zomertraining opgedane basisconditie op het ijs tot zijn recht te laten komen en/of verder tot ontwikkeling te brengen.

Hoewel er zomers ook een aantal activiteiten georganiseerd worden, ligt de nadruk op de winterperiode. Er worden dan onder de vlag van de KNSB wedstrijden georganiseerd voor pupillen tot veteranen. Deze wedstrijden kunnen varieren van sprint- langebaan- en marathonwedstrijden. Deze wedstrijden worden gehouden op de kunstijsbaan te Deventer of op de ijsbaan te Lochem.

Voor wie is de schaatstrainingsgroep bedoeld?                                                                                                         Voor een ieder die zijn schaatsvaardigheid wil verbeteren en/of zijn prestatiegrenzen wil verleggen. De leeftijd speelt nauwelijks een rol. Vanaf ± 10 jaar kunt u bij ons terecht. N.b. het oudste actieve lid is 60 jaar!                                   Veel leden beoefenen naast de schaatssport nog een tweede sport zoals fietsen, voetballen, atletiek enz.

Tot zover deze informatie om u een indruk te geven van de activiteiten van de schaatstrainingsgroep van de Lochemse IJsclub.

Hebt u belangstelling of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met een van de volgende personen:

Jan VisschersGalgengoorweg 6Vordentel. 0575-551767
Ad SmeetsKorenmolenweg 44Lochemtel. 0573-250573

Klik hier voor het aanmeldingsformulier, even bij de opmerkingen vermelden dat het gaat om Lidmaatschap Schaatstrainingsgroep!